no
en

Øyelokk

Etterhvert som man blir eldre endres øyets omgivelser. Huden blir mister spenst, fett siger og muskulaturen tynnes. Alt dette fører sammen til at man ser eldre ut, og kan i tillegg gi plager som innskrenket synsfelt.

Vanlig operasjon

En operasjon for løs hud på øvre øyelokk er et svært vanlig forekommende kirurgisk inngrep både på kosmetisk og funksjonell indikasjon. Operasjonen foregår som regel i lokalbedøvelse. Ved inngrepet legges et snitt på øvre øyelokk og overskuddshuden fjernes. Samtidig kan man fjerne fett og muskel dersom dette er nødvendig. Din plastikkirurg kan fortelle deg om dette. Snittet lukkes med tråd og tape. Vanligvis fjernes dette etter omtrent en uke. 

Nedre øyeokk

På nedre øyelokk kan man med alder utvikle løs hud, og for mange også poser pga overskudd av fett. Det finnes flere ulike behandlingsmetoder for løs hud og fett på nedre øyelokk. Fett kan noen ganger fjernes gjennom et snitt i øyets slimhinne. Huden kan strammes opp med laser eller med et åpent snitt like under hårene på nedre øyelokk. Av og til kan man også behandle begynnede poser (tear trough) med injeksjoner eller fett-transplantasjon. Hva som passer for ditt tilfelle må vurderes av en erfaren kirurg.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan forekomme etter alle former for kirurgi. Ved en øvre øyelokksoperasjon er det uvanlig, men infeksjoner og blødninger kan forekomme. På nedre øyelokk må man være oppmerksom på faren for nedtrukket øyelokk. Ikke alle egner seg for omfattende kirurgi på nedre øyelokk. Arrene etter operasjonen blir som regel nærmest usynlige og det vil ikke være lett å se at man er operert.